Inför säsongen 2015-2016 får Sverige sin andra ”gröna” pistmaskin. Företaget Snömakaren har beslutat att investera i framtidstekniken i PistenBully 600E+.

Efter att ha premiärvisats i Sverige under våren 2014 beslutade Idre Fjäll inför föregående säsong att som första Skandinaviska anläggning satsa på den miljövänliga diesel-elektriska PistenBully 600E+. Och glädjande kan vi nu meddela att vi inför vintern får ytterligare en maskin på plats i Sverige. Den här gången är det företaget Snömakaren, och maskinentreprenören Peter Svensson, som beslutat sig för att ta steget över till vad som av många beskrivs som framtidens pistmaskin.

Peter Svensson var redan vid första introduktionen av den nya maskinmodellen intresserad av att kliva på framtidståget men av olika skäl blev det istället säsongen 2015-2016 som blir premiärår för en dieselelektrisk maskin i Tänndalsområdet.

– Vi har vid flera tillfällen fått möjlighet att prova maskinen och jag är helt övertygad om att det här är rätt maskinkoncept för oss. Jag sade redan när jag provat maskinen för första gången att min nästa röda maskin blir grön, säger Peter Svensson. Och så blev det.

Snomakaren_eplus1

Peter Svensson på Snömakaren och Jocke Bergström på Winn tar i hand på beslutet om en ny 600E+ till Sverige efter en lyckad förhandling under Interalpinmässan i Innsbruck. Kässbohrers VD Jens Rottmair (t.v) och företagets tekniske chef Michael Kuhn (t.h) tackar också för förtroendet.

I fint sällskap

PistenBully 600E+ tillverkas fortsättningsvis i små serier och efterfrågan ute i världen är stor. Under året har de första ”gröna” maskinerna levererats till bland annat Whistler Blackcomb i Kanada och Crystal Mountain i USA. Även i Europa är intresset stort och nu gör alltså Snömakaren i Sverige anläggningar som St Moritz, Zermatt och St Vigil sällskap som PistenBully 6ooE+-ägare.

– Jag är otroligt stolt och glad att Peter beslutat sig för att tillsammans med Idre Fjäll ta täten när det gäller att våga satsa på framtidens teknik. Alla i vår bransch vet att Peter är mycket duktig på teknik så och det ska bli väldigt roligt att tillsammans med honom utvärdera E+-maskinen, säger Joakim Bergström på Winn Marketing.

För mer information om PistenBully 600E+, ladda ned broschyr (nedan). kontakta oss på Winn eller läs mer på www.pistenbully.se.

Broschyr 600 E+

m8-broschuere-eplus

 

Tillbaka till senaste nytt