Svenska Pefa Service är tillsammans med Winn servicegivare till ett stort antal svenska skidanläggningar där man använder PistenBully pistmaskiner.

Winn Marketing, som är generalagent för ett flertal världsledande maskinagenturer, bland annat PistenBully pistmaskiner, Icebear Electric isbanemaskiner och Mega eldrivna arbetsfordon, har förvärvat servicebolaget Svenska Pefa Service AB i Mora. Winn och Pefa har under 20 års tid haft ett mycket gott och nära samarbete, framförallt när det gäller service och underhåll på pistmaskiner.

– Pefa Service med Peter och Mats i spetsen är otroligt viktiga kuggar i vårt serviceåtagande. Tillsammans med sin personal har de i bolaget en oöverträffad kunskap och ett mycket stort förtroende ute hos kunderna, vilket vi givetvis ska bygga vidare på tillsammans, säger Joakim Bergström, vd på Winn Marketing.

Pefa Service, med totalt sex medarbetare, kommer även fortsättningsvis att drivas operativt av Peter och Mats Thorildsson, och Svenska Pefa Service nu blir Winns andra externa verkstad. Under 2014 öppnade Winn också egen verkstad och kontor i Knivsta utanför Uppsala.

– Vi genomför inga omfattande förändringar i dag, men långsiktigt är vår strategi tydlig. Vi ska lyfta vår servicen ytterligare en nivå och det är mot bakgrund av det som detta förvärv har gjorts. Tryggheten för både oss och Pefa Service i att vi nu är en organisation, gör att vi tillsammans kan investera vidare i utbyggnad av serviceerbjudandet, både vad gäller kunskap i form av utbildning, men vi ska självklart också se till att vi har ändamålsenliga lokaler och utrustningar för att klara vårt åtagande, säger Joakim Bergström på Winn.

Även på Svenska Pefa Service är man tydliga med bakgrunden till försäljningen.

– Vi genomför det här tillsammans för att bli en ännu bättre servicegivare än i dag, och för att kunna utveckla verksamheten. Det känns väldigt inspirerande att nu kunna ta ytterligare ett steg framåt tillsammans med Winn, säger Peter och Mats Thorildsson.

Svenska Pefa Service kommer utöver redan existerande serviceområden även att arbeta med de Aebi-Schmidt-produkter som Winn nyligen tagit upp i sitt program.

Tillbaka till senaste nytt