PistenBully 600 - Stage V

PistenBully 600 har sedan många år kommit att vara synonymt med kungen av pisterna! 2018 lanserade Kässbohrer en helt ny generation av PistenBully 600. En maskinmodell som enbart har grundläggande exteriör och namn gemensamt med den tidigare generationen. Nya 600 Stage V är en kombination av 10 års tysk ingenjörskonst blandat med massor av feedback från alla som använder maskinerna, både förare, driftledare, tekniker och anläggningsägare. Tillsammans har man skapat nya 600 Stage V.

Produkter

PistenBully 600 

PB600 Stage V har allt du kan önska dig av en toppmodern, kraftfull pistmaskin. Med lägre vikt och högre effekt än föregångaren får du en optimal schaktmaskin som dessutom klättrar i de mest utmanande nedfarter utan problem. 600 Stage V är helt enkelt det givna valet för både stor och liten anläggning!

PistenBully 600 Polar Stage V

För dig som behöver något alldeles extra finns 600 Stage V givetvis också i en Polarversion. Med högre effekt, bättre vridmoment, extra kraftfull belysning och det mycket uppskattade Polar-schaktbladet är 600 Polar Stage V helt enkelt värstingen i klassen!

PistenBully 600 Park Stage V

Självklart finns PB600 också i ett parkutförande. Med stora inställningsmöjligheter, ett speciellt parkblad och standardutrustad med hydraulisk flexlåsning ger 600 Park Stage V dig ännu bättre verktyg i skapandet av din SnowPark!

PistenBully 600

I Winschutförande erbjuder 600 Stage V en 4,6 tons Aktiv Steglös winsch. Aktiv-winschfunktionen är sedan många år ansedd av många som den viktigaste och bästa utvecklingen av vinschen sedan den lanserades. Nu får winschpaketet ytterligare intelligens i form av en automatdragsfunktion som gör att du aldrig behöver nyttja mer kraft än nödvändigt när du vinschar backarna. Något som sparar både på winschwire och maskin!

PistenBully 600E+

PistenBully 600E+ är världens första och enda serietillverkade dieselelektriska pistmaskin. E+-serien är utrustad med elektriska motorer och generatorer istället för hydrostatdrift. Tack vare detta kan dieselmotorn arbeta på låga varv men ändock ge nog med effekt för att driva maskinen. Låg ljudnivå, kraftigt reducerad bränsleförbrukning, optimal effektkurva är några av fördelarna med E+.